PAPERBOYS

Paperboys er en duo som består av en rapper og en DJ. Rapperen heter Øyvind Sauvik, ellers kjent under navnet Vinni, og DJ-en heter Ole Alexander Halstensgård, også kjent under navnet Pope Dawg. Musikken de lager og fremfører går innunder sjangeren hiphop.

Historien bak

Egentlig ble Paperboys skapt av Vinni og en annen rapper, som het Jarle Hollerud. Disse to traff hverandre i 1989, da begge var i Tanzania der foreldrene deres drev hjelpearbeid. Da de var tilbake i Oslo, startet de flere grupper, nemlig Minstate, Ravens of Odin og Rising Sons. I 1998 kom singelen deres «So Fine» og i 2001 hadde de skiftet navn til Paperboys og ga ut singelen «Moving Up» / «It’s Paper».

I 2002 dukket deres første album opp. Dette het «No Cure For Life» og førte til en Spellemannspris i klassen for hiphop. Deretter bestemte Hollerud seg for å forlate gruppen og Halstensgård kom inn i stedet for. Senere kom låten «Barcelona», som de lagde sammen med den norske gruppen Madcon. Denne opplevde å bli nominert til årets låt. I 2003 var gruppens andre album ute i butikkhyllene. Det het «The Great Escape» og gikk til topps på musikklistene. Album nummer tre «When Words Collide» ga dem Spellemannsprisen i 2005 og Alarmprisen i 2006.

I 2006 dukket det opp en samleplate «So Far So Good: Songs and Singles». I 2009 var det tid for en comeback til musikkscenen med låten «Lonesome Traveller». I tillegg kom også det fjerde albumet, som hadde fått navnet «The Oslo Agreement». Vinni gikk så solo og kalte dette prosjektet «Vinni and the Vagabonds». Under dette navnet om platen «Happily Lost». Paperboys samleplate nummer to kom i 2011.

Utgivelser

  • No Cure for Life (Bonnier Amigo, 2002)
  • The Great Escape (Bonnier Amigo, 2003)
  • When Worlds Collide (Bonnier Amigo, 2005)
  • So Far – So Good (Bonnier Amigo, 2006)
  • The Oslo Agreement (Bonnier Amigo, 2009)

Fremtiden

Da Vinni var dommer for idol, ble han forespurt av sin meddommer, Gunnar Greve, om han ikke ville tilbake i studio. De to gutta i Paperboys hadde ikke hatt så mye kontakt etter at de gikk hver til sitt, men nå er de altså tilbake igjen. Prosjektet de startet opp med ble kalt «Be Like Water» og scenen ble inntatt for første gang under P4s vinterturné for kreftforeningen.

Vinni har også hatt stor suksess som soloartist og har i denne perioden laget sanger med norsk tekst, som har blitt tatt varmt imot av den norske befolkningen. I 2012 kom låten «Sommerfuggel i vinterland» som opprinnelig var laget av Halvdan Sivertsen. På samme tid kom «Stjernestøv» og «ikke sant». I 2013 kom «Se deg aldri tilbake» og i 2014 kom hiten «Nabolaget». Sauvik har også deltatt i flere TV-programmer, som Det store korslaget og Hver gang vi møtes på TV 2 og Zebra Grand Prix på TV 2 Zebra.

Ønsker du å oppleve Paperboys og Vinni er du hjertelig velkommen til en tur til Horten. Vestfoldbyen kan nemlig by på roserock en festival for alle elskere av god musikk og spennende artister.