Knut Roppestad

På dagtid er Knut Roppestad både partner og daglig leder for et firma som heter AGJohnsen AS. I tillegg har han jobbet i over 14 år som organisasjonsrådgiver. Han er utdannet sosionom og har tatt mange ulike kurs, blant annet hos BI. Så om dagen jobber han altså med å dekke kundens behov for hjelp med organisasjonen sin. Når han ikke er på denne jobben, er han musiker og har blant annet hatt spillejobb på WoodyFest, som foregår i USA. Roppestad spiller innen sjangeren roots / blues.

Soloartist på WoodyFest

WoodyFest er en musikkfestival som finner sted i den amerikanske staten Oklahoma en helg i juli. Her har også legenden Graham Nash, som blant annet er kjent fra The Hollies og Crosby, Stills, Nash & Young, stått på scenen. Roppestad fikk være med på festivalen etter å ha sendt inn musikken sin til ledelsen. Dette er nemlig en festival for låtskrivere, og det er svært få ikke-amerikanere som kommer med. Festivalen, som egentlig heter The Woody Guthrie Folk Festival, er til ære for nettopp sangeren og låtskriven Guthrie, som døde i 1967. Guthrie var en ekte protestsanger og ble verdenskjent for låta «This Land Is Your Land». Til og med Bob Dylan hadde ham som sitt idol.

Roppestad and The Rambling Rodgers

Knut Roppestad and The Rambling Rodgers, som består av Lene Svaleng, Morten Hansen, Asbjørn Husby og Reinert Johannesen, utga platen «Tornado Tracks» i 2015. Huset til Roppestad er innredet komplett med CD-samling, forsterkere og gitarer. Her er det også et mini PA-anlegg, som gjør det mulig å øve med bandet eller alene. Låtene har tidligere vært mest på norsk, men nå er det engelsk som gjelder. Det er stort sett Roppestad som står for skrivingen.

Den første plata de ga ut het «Rough Hope». Dette er et album med hele 15 låter, som til sammen gir lytteren hele 60 minutter med originalmusikk. Her er det mange låter med et akustisk og melodiøst uttrykk, og svært gode tekster på engelsk.

Solo

Selv om Roppestad har bandet The Rambling Rogers, jobber han også solo innimellom. Han har blant annet gitt ut en reggae-inspirert låt som heter «Dart To The Heart». Den ble faktisk spilt inn på den karibiske øya Jamaica, med god hjelp fra et ekte reggae band. Den andre låta er en countrylåt som heter «Aftermath». Denne ble spilt inn i Oklahoma, og snart kommer det en video også! Du kan streame begge låtene om du har lyst til å lytte til litt god musikk.

De siste årene har det blitt mange turer til USA på Roppestad. Det er en forandring fra musikkscenen i Vestfold, som han ellers er aktiv på. Bandet hans spiller bluegrass musikk, men du finner også litt gospel oppi det hele og en haug med cover låter, som spilles med mye innlevelse til glede for publikum. Bandet holder til i Horten, og er aktive på scenen også her når anledningen byr seg.

Ønsker du å oppleve Knut Roppestad og hans vakre og gjennomførte låter, er du velkommen til Roserock i Horten!