Første gang på festival? Dette bør du tenke på!

Skal du på festival for aller første gang er du inne for en stor opplevelse. Uansett om festivalen foregår i Norge eller i utlandet, eller om du skal være borte en helg eller en hel uke, så er dette noe som gir minner for livet. For mange mennesker er en sommer uten festival ingen sommer, og mange bruker også i en årrekke tiden sin på å være frivillig på festival i bytte mot gratis tilstedeværelse når musikken spilles.

Mye å huske på

Skal du på festival er sjansene store for at du skal bo i telt. Da må du, foruten teltet, også huske på sovepose og liggeunderlag. Antagelig er det godt med en pute også, så du sover litt bedre. Videre bør du huske på en god stol å sitte i, og kanskje ett pledd for kjølige kvelder eller tidlige morgener. Det kan også lønne seg å ta med en hengelås, slik at du kan låse teltåpningen når du eller de du deler teltet med ikke er til stede.

Videre må du huske på noe å lage mat på og med. Samt noe å spise og drikke av. Ikke glem øl- eller vinåpner! Ofte selger de mat på festival, men om du ikke ønsker at det skal bli altfor dyrt kan det jo være greit å ordne noe selv også.

Pakking

Å pakke i koffert er ikke spesielt lurt. Regner det, slik det ofte gjør om sommeren i Norge, er det noe herk å skulle dra en koffert over gjørmete mark. Det beste er å pakke i en bag eller god ryggsekk. Legger du klærne dine i plastposer, sørger du for at de holder seg tørre selv om sekken skulle bli våt av regn. Ikke glem litt varmt tøy til kvelden, gode sko, gummistøvler og regntøy, en lang bukse, og solbriller eller caps som vil gi skygge for sola eller skjerme ansiktet dersom du ser ekstra trøtt ut. Det kan også være lurt å gjemme de lyse og delikate sommerplaggene hjemme. Disse blir fort møkkete, og husk at en festival ikke akkurat er noe renhetstempel. Klær med mørke farger eller mye mønster skjuler flekker bedre og dermed ser du flott ut, selv om du ikke er helt rein. Ikke glem å ta med håndkle og nødvendige toalettsaker, så ikke hygienen tar helt ferie mens du hygger deg med god musikk og gode venner.

Noe annet du bør huske på er billettene dine, ellers kommer du ikke inn. Deretter bør du kanskje ta med deg forsikring, slik at du er dekket om noe skulle skje. Dette kan være alt fra ting som blir ødelagt til du som blir skadet. Det er også greit med enkelt førstehjelpsutstyr som plaster og hodepinetabletter.

Da gjenstår det bare å ha det gøy, nyte musikken (kanskje greit med ørepropper dersom det blir veldig høyt eller du sliter med å sove) og hygge deg med vennene dine. Festivaler handler om å skape minner sammen med alle de andre som også er ute i samme ærend som deg. Vær åpen og vennlig, så får du både minner og venner for livet!