FINGATHING

Fingathing er et instrumental band / hip hop band fra Manchester, Storbritannia. Bandet består av bassisten Sneaky, DJ Peter Parker og den visuelle artisten Chris Cavetroll Drury. Parker møtte Mark Rae under en konkurranse og dermed ble han spurt om å komme på audition for The Rae & Christian live backing band.

Sammen med Sneaky deltok Parker i bandet Rae & Christian og deretter dannet de sitt eget band. Siden oppstarten har de utgitt flere album og noen samleplater. Plateselskapet i Storbritannia er Grand Central Records og i USA er det Ninja Tune som utgir platene deres. Tegneserietegningene på platene deres er laget av Chris Cavetroll Drury.

Utgivelser

 • 2 Player EP (24 July 2000) Grand Central Records
 • The Main Event (20 November 2000) Grand Central Records
 • Superhero Music (24 June 2002) Grand Central Records
 • And The Big Red Nebula Band (10 May 2004) Grand Central Records/Ninja Tune (US)
 • Time Capsule: The First Five Years of Fingathing (19 September 2005)
 • Apocalypso EP (25 Oct 2006)
 • Return of the Thing EP (17 March 2014)

Solo utgivelser

 • Peter Parker utga en limited edition DJ mix CD som fikk navnet “Life After Death Mix”.
 • Sneaky har også utgitt to limited edition mix CD-er med navnene “Biscuit Mix” og “Bloody Axe Mix”.
 • Sneaky – Feel Like A King EP (4 January 2008)
 • Sneaky – “Feel Like A King…Pluck A String” album (June 2009) Big Chill Label

Chris Cavetroll Drury

Chris vokste opp i Cheshire og tilbrakte oppveksten med å lese og tegne. Da videoteknikken kom til verden på 80-tallet oppdaget han gleden ved film. Han gikk ut fra universitetet i Salford og hans første jobb var å designe brevpapir. Da bandet Fingathing så dagens lys kunne han endelig kombinere sin kjærlighet til musikk med surrealistiske tegning.

I de siste ti årene har han jobbet med en rekke kjente mennesker, som Jockey Slut, High Voltage, Diesel, Sony Playstation, Adidas, Grand Central, Ninja Tune. Han har også bidratt til mange ulike utstillinger rundt om i England. I 2010 hadde han sin utstilling kalt «All My Heroes Are Undead».

Hip Hop

I følge Wikipedia er hiphop en kultur med opprinnelse i svarte og latino ungdomsmiljøer i bydelen Bronx i verdensmetropolen New York. Hip hop så dagens lys på 70-tallet og har siden den gangen stadig befestet sin popularitet. Hip hop miljøet er i utgangspunktet imot vold og bruk av rusmidler, og artistene har vært opptatt av å beskrive virkeligheten i fattige, svarte strøk. Musikkstilen inneholder likevel mye banning, og er også til tider både svært sexistisk og rasistisk. Hip hop betegnes gjerne som elektronisk musikk. Public Enemy, Snoop Dogg og Jay Z er blant de store artistene innenfor denne musikksjangeren, som også Fingathing utøver.

Fingathing har turnert rundt i store deler av Europa og har også vært på besøk i Oslo. Ønsker du å høre dem live er sjansen stor for akkurat det om du kommer til roserock festivalen her i Horten. Vi håper virkelig du kommer innom og lytter til både Fingathing og alle de andre som skal stå på scenen.